Proces opgestart voor nieuw PFAS-normenkader bodemsanering en grondverzet

12.10.2022

Afgelopen week heeft de overheid bekendgemaakt dat er een nieuw PFAS-normenkader voor bodemsanering en grondverzet in de maak is op initiatief van PFAS-opdrachthouder Karl Vrancken.

VITO maakte daarvoor een wetenschappelijke analyse. De Commissie Sanering en Grondverzet, en een groep academici en experts zorgde voor de peerreview. De samenvatting ervan vindt u in de discussienota ‘Aanpassing van het normenkader voor PFAS’. Deze werd aan de stakeholders uit de industrie, de grondverwerkende sector en belangengroepen voorgesteld. Zij konden tot en met 12 oktober 2022 opmerkingen geven op het nieuwe normenkader. Daarna wordt het document voorgesteld aan de OVAM en de Vlaamse Regering.
(Bron : klik hier

Belangrijke opmerking

De normen en voorstellen die in de discussienota worden vermeld kunnen nog niet worden gehanteerd voor de opmaak van technische verslagen. Daarvoor is het wachten op de officiële juridische verankering - mogelijk voorzien voor eind oktober 2022 (klik hier voor een overzicht van het lopend proces).  Ondertussen blijft de huidige methodiek van toepassing, zoals besproken in dit nieuwsbericht, of deze FAQ op onze website.