Nieuwe zoekfunctie voor erkende bodemsaneringsdeskundigen: raadpleging conformverklaringen

15.05.2023

Erkende bodemsaneringsdeskundigen stellen ons regelmatig de vraag of er reeds conformverklaringen werden afgeleverd ter hoogte van een bepaald terrein waarvoor zij een nieuw technisch verslag dienen op te stellen. Dit is een logische stap in het kader van het historisch onderzoek dat zij uitvoeren.  Om deze verificatie eenvoudiger te maken, kunnen de eBSD via de Grondbank Community sinds kort zelf nagaan of er reeds een conformverklaring door Grondbank werd afgeleverd, en dit via een speciale kaart met geolocalisatiefunctie

U kan deze nieuwe functionaliteit raadplegen via de nieuwe keuzeknop 'Opzoeken Conformverklaringen'.  

Door het adres van uw onderzoekslocatie in de zoekbalk in te vullen kan u in één oogopslag nagaan welke conformverklaringen er in de buurt gekend zijn. Vervolgens kan u de betreffende conformverklaringen in pdf-formaat downloaden. De conformverklaring bevat ook alle gegevens in geval de eBSD het volledige technisch verslag en bijkomende onderzoeksgegevens wil opvragen bij de opdrachtgever of zijn erkende bodemsaneringsdeskundige.

Deze functionaliteit is enkel beschikbaar voor erkende bodemsaneringsdeskundigen

Disclaimer 

Grondbank merkt op dat elk technisch verslag momenteel gekoppeld wordt aan de coördinaten van één enkele puntlocatie. Het zijn enkel deze coördinaten die worden gebruikt voor de weergave op de kaart. Aanvullende gegevens zoals bijkomende straten, perceelnummers of lambertcoördinaten worden niet weergegeven op de kaart.

De Grondbank is niet verantwoordelijk in geval zij bestaande technische verslagen niet zou detecteren.